Advertentiefraude en spookfacturen

De afgelopen tijd krijgen veel bedrijven facturen van advertentiebureaus die als enige doel hebben bedrijven geld afhandig te maken. Zij hanteren slinkse manieren om ‘advertenties’ aan de man te brengen. Advertenties die in veel gevallen geplaatst worden in boekjes met een zeer lage oplage (als ze al worden uitgebracht) of op sites met onbeduidende domeinnamen waardoor de kans dat de site geraadpleegd zal worden uitermate klein zal zijn.

Daarnaast blijk ook steeds vaker spookfacturen te worden verstuurd. Een spookfactuur is een naar u gezonden factuur, zonder dat de bijbehorende diensten geleverd zijn, of zonder dat er een opdracht aan ten grondslag ligt. Het kan ook een opdracht betreffen die als factuur gecamoufleerd is. Zo kunt u een acceptgiro aantreffen, waarbij met kleine lettertjes vermeld staat dat indien u deze betaalbaar stelt, u een opdracht tot plaatsing geeft. U zult als ondernemer en/of bedrijf vele facturen ontvangen, en de kans dat u zo’n spookfactuur betaalbaar stelt is groot genoeg om het zenden van spookfacturen tot een lucratieve business te maken.

In aanvulling op onderstaand bericht, wijs ik graag naar het fraudemeldpunt. Als een organisatie er niet op staat, wil dat niet zeggen dat die wel betrouwbaar is. Vraag dus altijd naar een opdracht, indien de gezonden factuur u onbekend voorkomt.

Nieuws & Agenda

Reageren opAdvertentiefraude en spookfacturen

Spam protection by WP Captcha-Free