Precisietechniek is onder de indruk van limburgse voortvarendheid

Op 14 september 2010 bezochten bijna 50 deelnemers vanuit de Koninklijke Metaalunie, Nevat en het Belgische Agoria in het kader van de jaarlijkse roadshow drie vooraanstaande organisaties op het gebied van de precisietechniek. Naast het onderling nuttige netwerken werden het Fraunhofer Instituut, Solland Solar en Chemelot bezocht.

Grensoverschrijdende samenwerking

Vanuit het verzamelpunt Maastricht werd de drukke dag gestart met een bezoek aan het Fraunhofer Instituut te Aken. Naast diverse presentaties hebben de deelnemers een kijkje kunnen nemen in de verschillende test- en opleidingscentra die het instituut rijk is. Wat opviel was dat een aantal Limburgse mkb-bedrijven hier innovatie- en onderzoeksprojecten heeft ondergebracht.

De volgende stop was bij Solland Solar in Heerlen. Solland Solar houdt zich bezig met een belangrijke energiebron van de toekomst: zonnecellen. Tijdens het bezoek werden de deelnemers bijgepraat over de positie die zonnecollectoren innemen ten opzichte van fossiele brandstoffen. Uiteraard werd stilgestaan bij marktkansen voor de maakketen en meer specifiek de toeleverindustrie. Pikant detail met betrekking tot grensoverschrijdende samenwerking was dat de helft van het pand op Nederlands grondgebied stond en de andere helft op Duits grondgebied is gevestigd.

Het dagprogramma werd afgesloten met een bezoek aan Chemelot (DSM). Na de bedrijfspresentatie over de gevestigde bedrijven en de mogelijkheden voor de deelnemers volgde een rondleiding op het 800 ha grote bedrijfsterrein en werd de dag afgesloten met een door Chemelot aangeboden hapje en borrel.

De organisatie van de samenwerkende brancheorganisaties bestaat uit zes samenwerkende verenigingen: DPT (Dutch Precision Technology), MDI (Moulds & Dies Industries), NPS (Nederlandse Precisie Slijpbedrijven), NVvM (Nederlandse Vereniging van Modelmakerijen), PPP/NEVAT en het Belgische Agoria. De organisatie ziet het signaal dat samenwerking en ketenintegratie op het gebied van precisietechniek steeds belangrijker wordt.

Nieuws & Agenda

Reageren opPrecisietechniek is onder de indruk van limburgse voortvarendheid

Spam protection by WP Captcha-Free