Associaties

DPT werkt nauw samen met verschillende ondernemersverenigingen, zowel nationaal als Europees. In Nederland zijn we onder andere gelieerd aan de Koninklijke Metaalunie. Verder participeert DPT in organisaties en instituten op het gebied van onderzoek, scholing en wetgeving. Hiermee verzekert DPT zich van een snelle toegang tot actuele informatie over Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Ook heeft DPT met deze relaties uitstekende ingangen om de belangen van haar leden te behartigen.

De Metaalunie is met meer dan 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de metaal. Zij richt zich op metaalbedrijven tot ongeveer 100 werknemers in uiteenlopende sectoren zoals:

Naast het algemene lidmaatschap van de Metaalunie kunnen leden zich ook aansluiten bij een branchegroep. Een branchegroep behartigt de economisch-technische belangen van een specifieke sector zoals bijvoorbeeld de gereedschapmakers en de jachtbouwers. Op dit moment zijn er ruim 50 branchegroepen die specifieke bedrijfsgroepen ondersteunen.

De DPT staat op de Precisiebeurs 2018.